Zašto su danas neophodni suplementi? 🤔

Sa jedne strane, zbog intenzivne poljoprivredne proizvodnje oni nedostaju u hrani u kojoj se inače nalaze. Svetska zdravstvena organizacija je obelodanila podatak da u periodu između 1950. i 2000. godine pad vitamina i minerala iznosi u proseku 30 procenata. Najveći pad vitamina C zapažen je u jabukama, koji je 80 odsto manji. Sa druge strane, u takvoj proizvodnji nisu se koristila organska, stajska đubriva, već hemijska, veštačka, a bolesti biljaka, čija je otpornost na taj način bila dovedena u pitanje, rešavane su primenom hemijskih otrova, pesticida i fungicida. Nije manje važna činjenica da je vrtoglavi tehnološki razvoj doveo do zagađenja i vazduha i vode i zemlje, a u novije vreme se sve više pominju i jonizujuća zračenja izazvana svakodnevnim korišćenjem mnogobrojnih aparata i drugih proizvoda ubrzanog tehnološkog razvoja.


General prof. dr sci. med. Vladislav Stepić – “PUT DO SAMOISCELJENJA”